Senaste inläggen RSS

Pusha-profilen: Christian

Av Robert den 19 June 2008

I del två av Pusha-profilen möter vi Christian, som varit medlem sedan den 25 okt 2007 och har i skrivande stund hunnit med 520 pushar, 104 kommentarer och postat 153 länkar.

Christian

Berätta lite kort om dig själv.
Jag heter Christian Rudolf. Född skåning men kallar mig numera för Stockholmare. Flyttade hit 1998 för att jobba finansbransch men insåg efter något år att den traditionella karriärvägen var rätt tråkig och kastade mig ut i det okända. Har tidigare drivit ett företag som heter MyMobile där jag producerade digitalt innehåll till mobiltelefoner och sålde till distributörer. Idag jobbar med domäntuveckling, primärt Mjukvara.se och gör en hel del externa jobb. Just nu tittar jag väldigt mkt att köpa premiumdomäner så jag har en hel portfölj (för att nå skalfördelar). Jag driver också Disruptive.nu tillsammans med Peter Sandberg där vi skriver en del kring entreprenörskap.

Primärt är jag nog ingen domän eller seo människa. Min kapacitet ligger snarare i att jag är duktig projektledare och att få saker och ting gjort.Det är min kärmkompetens!

Privat bor jag ganska nyinflyttad på St Essingen. På min fritid gillar jag att laga mat och att segla. Jag har en stor last i livet och det är cafe. Gärna i kombination med sköna människor.

Hur mycket tid spenderar du på Pusha?
Jag är nog en flitig besökare. Jag brukar vara inne en till två ggr per dag. Man vill ju gärna att de länkar man lägger upp når första sidan ;-) Jag tycker Pusha tillför något unikt till den svenska bloggosfären och nätet. Här kan man ta del av ett flöde bortom mediabolagen. Visst det finns mycket man inte är intresserad av men det produceras mycket bra innehåll bortom mediabolagen, samtidigt som det kan vara svårt att hitta det. Jag skulle gärna se att fler engagerade sig i pusha eller liknande tjänster som Stumble. Socialt är det svenska internet ganska outvecklat och alla skulle tjäna på det om fler engagerade sig.

Då får man också agera efter den övertygelsen. Just därför råkar ni få en del engagemang från mig! Både att jag skriver om er och är aktiv på er sida. Att bara snacka är inte riktigt min grej!

Har du några tips till nya Pusha-medlemmar?
Skicka upp det som intresserar er och som ni tycker är bra. Jag tycker inte att ni skall tveka pusha er själva och ert egna innehåll. Om ni är nöjda med det finns det säkert fler som är intresserade.

Någonting du saknar i nuvarande version av Pusha?
Jag skulle vilja se er mer kommentera vad som händer på sidan. Att er blogg lyfter upp länkar, kommenterar, användare mycket mer. Diskutera tex den länken som blivit mest pushad varje dag och gör det i ett bloggformat där andra kan delta i diskussionen. Just nu är sidan lite ”död”. Det är mest en sida med länkar och folk som röstar. Men människor är människor och de vill ha dialog och eftersom ni är pusha är det er folk vill ha en dialog med.

Någon annan sajt du besöker regelbundet och vill tipsa om?
Jag litar faktikst väldigt mycket på att mitt online nätverk skall berätta för mig vad jag skall läsa. De vet vad jag tycker är viktigt och vad jag är bra eller dålig på. Jag får ett gäng länktips varje dag som jag brukar läsa i mån av tid. En sida som jag tycker har lyckats väldigt bra på bygga förtroende hos mig är Aron Wall på SEObook.com. Jag gillar också doshdosh.com även om jag sällan hinner läsa hans enorma bloggposter. InternetWorld har gjort om sin sida och inriktning och de är väl en bubblare hos mig just nu. Jag har nyligen hjälpt en god vän hans blogg också. Han är duktig på att skriva och har grym koll på politiken så just nu är jag ofta inne på hans sida, www.fytne.nu.

Din internetuppkoppling ligger nere, hur spenderar du helst tiden?
Enkelt, jag sätter mig med en bok på min uteplats. Maler lite franskrostat cafe och läser. Just nu läser jag en bok som heter ”Europas Krig”

Vi tackar Cristian för detta och önskar honom och er andra en riktigt trevlig midsommar! Är du sugen på att vara Pusha-profil? Hör av dig till oss i så fall

19 Jun

Information

Om Pusha Blogg

Information om utvecklingen av sajten Pusha, en samlingsplats där du som medlem bestämmer innehållet genom att posta och rösta på länkar.

Hett på Pusha

Fler heta länkar

Knapp för bloggare

Pusha f�r bloggare

Visste du att du kan få fler besökare till din blogg med en Pusha-knapp?

Läs mer här »