Senaste inläggen RSS

Pusha-profilen: moin

Av Robert den 5 November 2009

moin

I Pusha-profilen får vi denna gång möta moin. Hon blev medlem den 3 september 2009 och har sedan dess hunnit med att pusha 747 länkar och postat 255 stycken, varav 102 blivit heta. Utöver detta har hon även sett till att förgylla Pusha med 38 kommentarer.

Berätta lite kort om dig själv.
Maria Moin var namnet, 24 år är åldern och jag bor i en liten lägenhet i Stockholm City. Utbildad till civilekonom på Stockholms Universitet. Nu driver jag ett eget företag, Moin&Moin, med stora drömmar om att arbeta med webutveckling. Första projektet är Voter.se. Min trevliga medarbetare i företaget gömmer sig bakom namnet Gosta här på Pusha.

Hur mycket tid spenderar du på Pusha?
Voter.se lanserades 1 september 2009 och jag insåg hur svårt det var att marknadsföra en hemsida. Det var så jag upptäckte Pusha. Underbart verktyg för nätsurfare och en bra plats för mig att visa min sida. Veckorna gick och jag var fast. Jag är alltid uppkopplad på Pusha nu, från att jag vaknar kl 7 tills att mina ögon tröttnat på laptop-skärmen. För mig är Pusha en utmärkt sida där jag snabbt kan hitta intressant och relevant information. Inte bara för företaget och Voter.se, men också för min egen personliga utveckling.

Har du några tips till nya Pusha-medlemmar?
När jag hittar något intressant själv så postar jag det direkt på Pusha. Mina intressen återspeglas mycket i det jag pushar. Det är också mitt tips för alla nya Pusha-användare. Var generös och posta och pusha det ni tycker om. Men “dum”-pusha inte utan att se vart länken leder. Det är roligare när ni står för det som ni pushar. Titta oftare på nya länkar, ge människor en chans att föra fram sina länkar om ni tycker att det är intressant. Kommentera mera. Människor tycker om feedback.

Någonting du saknar i nuvarande version av Pusha?
Jag saknar ingenting på Pusha, annars skulle jag inte spendera så mycket tid där. Sajten är luftig, lättanvänd och inte överbelastad med onödiga funktioner.

Om du ska välja en aktuell push – vilken blir det och varför?
Oj vad svårt! Det är så mycket som är intressant. Eftersom att det är nyheter det handlar blir mina tips snabbt oaktuella, därför avstår jag. Heta länkar är alltid bra att surfa på. Det är Pusha-användare som röstat fram dem. En nätdemokrati, vilket jag starkt tror på.

Någon annan sajt du besöker regelbundet och vill tipsa om?
Hur töntigt det än låter så är jag ofta på SVTs text-TV sida och på SR.se. De uppdateras ofta med kortfattad och relevant information. Vilket jag gillar. Annars är det stora svenska Internet tidningar som jag skummar några gånger om dagen. Sen besöker jag min egen sida, Voter.se, självklart. Där finns omröstningar i samtida samhällsfrågor och det är alltid lika spännande att se hur resultaten utvecklas.

Din internetuppkoppling ligger nere, hur spenderar du helst tiden?
Tränar på gymmet, lagar mat i köket och (lova att inte skratta) mitt senaste hobbyprojekt är att virka en gardin till sovrummet.

5 Nov

Information

Om Pusha Blogg

Information om utvecklingen av sajten Pusha, en samlingsplats där du som medlem bestämmer innehållet genom att posta och rösta på länkar.

Hett på Pusha

Fler heta länkar

Knapp för bloggare

Pusha f�r bloggare

Visste du att du kan få fler besökare till din blogg med en Pusha-knapp?

Läs mer här »