Senaste inläggen RSS

Pusha-profilen: ptz0n

Av Robert den 21 July 2008

Pusha-profilen: ptz0n

I del tre av Pusha-profilen möter vi ptz0n, som varit medlem sedan den 27 maj 2008 och har hunnit med 209 pushar, 87 kommentarer och postat 56 länkar (varav 29 heta).

Berätta lite kort om dig själv.
Mitt namn är Erik Pettersson, är 21 år och kommer från Gävle. Jag studerar numera Systemvetenskap (SVP) i Linköping. Mitt största intresse är, sedan början av gymnasiet, webbutveckling och allt vad det innebär. På min blogg skriver jag nyheter, tips och tankar om webb. På fritiden åker jag de brädsporter som vädret tillåter, just nu är det skateboard och surfing (på vatten).

Hur mycket tid spenderar du på Pusha?
Någon eller några gånger beroende på hur min dag ser ut. Nu i sommartider betyder det en hel del.

Någonting du saknar i nuvarande version av Pusha?
Nu trampar jag i Christians fotspår, då jag tycker han är på rätt spår: Ta pusha-bloggen steget längre integrera den ytterligare i Pusha. Länka exempelvis direkt till bloggen med en länk i huvudmenyn till höger om “Tips”, istället för att “dölja” den i sidfoten. Synka ihop ett nytt inlägg i bloggen med en push direkt och visa kommentarer från pushen direkt på bloggen. Allt hänger ju ihop, gör det tydligare! :)

Idag saknar jag möjligheten att integrera Pusha ytterligare i webbplatser, likt Digg där man kan se hur många Digg’s en speficikt sida/länk har fått, på den aktuella sajten.

För att undvika dubbelpushar tycker jag en sökning kan göras med hjälp av rubriken och länkadressen vid och resultat visas under förhandsgranskning av en ny push. Användaren kan då se om en liknande länk redan är pushad. Om länken redan finns kan användaren välja att pusha denna eller beskriva mervärdet i den nya länken.

Nyckelord för en push kan variera med en böjning eller skilja sig i stavning. Den mängd nyckelord som används på Pusha idag kan användas för att ge tips till användaren vid inmatning av nyckelord för sin nya push. Jag tror det kommer göra nyckelorden mer tillgängliga och sökbara.

Någon annan sajt du besöker regelbundet och vill tipsa om?
Som Mac-användare följer jag nyheter och forumet på MacWorld tillsammans med Feber-sajterna för att bevaka teknik och trender. Med min gode vän Cristoffer håller vi Kleinbus vid liv och skriver trams om vår kärlek till gamla folkvagnsbussar.

Gills webbappar också? Google Reader är en beroendeframkallande webbapp jag dagligen använder för att hålla koll på mina RSS-prenumerationer (däribland även Pusha).

Din internetuppkoppling ligger nere, hur spenderar du helst tiden?
Pushar genom mobilen? Skämt åt sido, jag njuter gärna av en bra bok i sommarvärmen eller tar kameran i hand och fotar lite. Om min studentkorridor är befolkad utmanar jag gärna någon på 8-bitars Nintendo, trots att jag sällan är bäst.

Vi tackar Erik för att han ville ställa upp! Är du sugen på att vara Pusha-profil? Hör av dig till oss.

21 Jul

Information

Om Pusha Blogg

Information om utvecklingen av sajten Pusha, en samlingsplats där du som medlem bestämmer innehållet genom att posta och rösta på länkar.

Hett på Pusha

Fler heta länkar

Knapp för bloggare

Pusha f�r bloggare

Visste du att du kan få fler besökare till din blogg med en Pusha-knapp?

Läs mer här »