Senaste inläggen RSS

Så får du dina länkar heta på Pusha

Av Robert den 23 February 2011

Vi får ofta frågan hur många pushar som krävs för att en länk ska bli het på Pusha. Svaret är att det inte finns något svar. Det är en avancerad algoritm och närmare 20 faktorer som avgör om och när en länk ska bli het. Antalet pushar spelar självklart en mycket stor roll, men det är inte allt.
2V0-621D
2V0-622D
Med det som utgångspunkt tänkte vi här passa på att tipsa om vad du som användare kan göra för att öka dina chanser att få de länkar du postar heta. Det ska även nämnas att vi som driver Pusha inte har någon som helst möjlighet att påverka vad som blir hett eller inte blir det. Alla användare och webbplaster har exakt samma förutsättningar tekniskt sett.

Tydlighet

Det postas dagligen över 300 länkar på Pusha. Det betyder att det är oerhört viktigt att du skriver en tydlig, och gärna lockande, rubrik samt en bra beskrivning. Vi har exempelvis just nu 97 länkar som döpts till “Min blogg”. Chansen att en sådan rubrik lockar till pushar är försvinnande liten.

Det är även viktigt att du i enlighet med användaravtalet skriver dessa rubriker och beskrivningar på svenska. Det ökar chanserna för pushar och det minimerar risken för att din länk fångas upp av vårt automatiska spamfilter, som för övrigt fångat närmare 70 000 spamlänkar hittills.

För inspiration rekommenderas TkJ:s blogginlägg Så skriver du bäst rubriker för blogginlägg.

Givmildhet

Eller: Alla snälla pushare får tårta. Hur ser det ut i din profil när du tittar på diagrammet som visar hur mycket du pushar för andras länkar? Är det tomt på tallriken eller ligger det en stor mumsig tårta där? Hur ser det ut när du tittar under fliken ‘Pushat’? Är det en bredd av sajter där eller leder alla länkar till www.jag-pushar-endast-min-egen-sajt.nu?

Det finns garanterat massor av innehåll på Pusha som faller dig i smaken. Genom att pusha sådant du gillar ger du cred till andra och skapar ett mer inbjudande intryck för din profil. Detta kommer att leda till att du ökar chanserna för att andra medlemmar pushar det du postar och kanske lägger till dig som vän. Kort och gott: en “win-win situation”.

Men låt det stanna vid att pusha för länkar du verkligen tycker förtjänar en push. Att planlöst pusha för pushandets skull kommer otvivelaktigt att ha en negativ effekt.

Mångsidighet

På samma sätt som det lönar sig att ha en bredd på sitt pushande, lönar det sig att ha en bredd på de länkar man postar. Om du läser en stor nyhet eller något annat du tror många finner intressant, posta länken på Pusha och chansen är stor att den blir het. På så sätt får du ditt namn synligt på förstasidan och du klättrar på topplistan, vilket ökar din status som spridare av länkkärlek.

Att posta en länk är varken omständigt eller tidskrävande. Väldigt många sajter har även en Pusha-knapp i anslutning till sina artiklar. För att förenkla ytterligare kan du använda Pushas bookmarklet, som gör att du snabbt och smidigt kan posta länkar med ett enkelt klick i din webbläsare.

Smakfullhet

Om du driver en egen blogg kanske det är så att alla inlägg du skriver inte nödvändigtvis lämpar sig att postas på Pusha. Försök att omsorgsfullt välja ut dina bästa inlägg och varva gärna dessa med andra bra länkar. På så sätt får din profil en smakfull bredd och länkar med många pushar.

Delaktighet

Om du pushar en länk du av en eller annan anledning gillar, så kanske det även kan vara på sin plats med en kommentar ibland. Du kanske har något intressant att tillägga eller helt enkelt bara vill tacka för en bra länk. Det tar inte lång tid, men det kan ge väldigt mycket tillbaka.

Detsamma gäller om du själv får dina länkar kommenterade. Följ upp, svara på frågor och var delaktig i diskussionen som ofta uppstår. I dina inställningar finns möjligheter för att hålla dig uppdaterad om nya kommentarer både via e-post och via Twitter-användaren Pushonligt.

Sprid, sprid, sprid

Dela med dig av det du postar. Bjud in dina vänner till Pusha och meddela dem om nya länkar du postat eller se till att de håller koll på det genom att ha dig som vän.

Koppla Facebook och/eller Twitter till ditt Pusha-konto i inställningarna och välj att det du pushar, postar och kommenterar automatiskt postas som inlägg på dessa ställen.

Lägg upp en Pusha-knapp tydligt i anslutning till artiklarna på din sajt och be snällt dina kära läsare att pusha för det du publicerar.

Vi hoppas dessa tips ska vara till nytta för ditt pushande. Lycka till!

23 Feb

Information

Om Pusha Blogg

Information om utvecklingen av sajten Pusha, en samlingsplats där du som medlem bestämmer innehållet genom att posta och rösta på länkar.

Hett på Pusha

Fler heta länkar

Knapp för bloggare

Pusha f�r bloggare

Visste du att du kan få fler besökare till din blogg med en Pusha-knapp?

Läs mer här »