Senaste inläggen RSS

2009 – så blir det

Av Robert den 25 February 2009

Då var det så äntligen dags för det utlovade inläget där vi berättar lite om en del av de saker vi har planerade för Pusha under 2009. Det här är några av punkterna på att-göra-listan:

Ny kodbas

Den här biten, som antagligen är den tråkigaste utåt sett, är nu inne i sin slutfas. Vi räknar med att kunna ladda upp den nya koden på den officiella versionen inom ett par veckor.

Som användare kommer du inte märka någon större skillnad, men det kommer att göra Pusha både stabilare och säkrare. Den riktiga bonusen är dock att vi betydligt enklare kommer att kunna lyfta in nya funktioner, något du kommer att märka av så snart den nya koden är uppe.

Privata meddelanden

Möjligheten att kunna skicka privata meddelanden medlemmar emellan är en av de mest efterfrågade sakerna på Pusha. Eftersom denna funktion även är till nytta för andra saker som finns planerade, kommer detta att bli prioritet nummer ett när den nya koden är uppe.

Kategorisering

Även detta är något som efterfrågats flitigt och det är en punkt vi kommer att jobba stenhårt med den närmaste tiden. Vi har en relativt klar bild av hur det ska presenteras, men kommer ändå att ta in testanvändare i ett tidigt skede för att pröva olika upplägg. Mer om detta lite längre fram.

Uppdatering, som svar på kommentarer till denna nyhet:

“Kategorisering” betyder inte att vi ska införa kategorier. Det har vi redan testat tidigare och tyckte inte riktigt att det fungerade som man skulle kunna önska. Vi har en annan idé för hur innehåll ska kunna sorteras på ett smidigt sätt.

Blandat smått och gott

Självklart kommer det även att släppas lite mindre grejer med jämna mellanrum. Idéer för sådant råder det ingen brist på. Det kommer till exempel att dyka upp ett par nyheter för bloggare, ett nytt sätt för presentation av länkar i RSS, med mera.

API

Ett API (Application Programming Interface) har legat i pipeline väldigt länge, men har fått ge vika för funktioner som känts viktigare att implementera. Men så snart nya kodbasen är på plats kommer det att vara relativt enkelt för oss att kasta upp det, så håll ut.

Detta var en liten sammanfattning av vad som är på gång den närmaste tiden. Skriv gärna en kommentar eller mejla oss om du har egna önskemål på vad du skulle vilja se på Pusha.

Håll ögonen öppna efter ett minst sagt nördigt inlägg om kodknackande…

25 Feb

Information

Om Pusha Blogg

Information om utvecklingen av sajten Pusha, en samlingsplats där du som medlem bestämmer innehållet genom att posta och rösta på länkar.

Hett på Pusha

Fler heta länkar

Knapp för bloggare

Pusha f�r bloggare

Visste du att du kan få fler besökare till din blogg med en Pusha-knapp?

Läs mer här »